Magnetickú rezonanciu môžu pacienti absolvovať už aj v Poprade

21.11.2006 Poprad

Poprad 21. novembra (TASR) - Pacienti z Popradu a okolia už nemusia cestovať na vyšetrenie magnetickou rezonanciou do Prešova, oddnes ho môžu absolvovať v po...
Poprad 21. novembra (TASR) - Pacienti z Popradu a okolia už nemusia cestovať na vyšetrenie magnetickou rezonanciou do Prešova, oddnes ho môžu absolvovať v popradskej nemocnici. Nové zariadenie pomôže skrátiť čas čakania na menej ako dva týždne a slúžiť bude aj turistom.

Nemocnica s poliklinikou v Poprade disponuje špičkovým pracoviskom magnetickej rezonancie. Prístroj Siemens Magnetom Symphony umožňuje rýchle, presné a detailné vyšetrenie centrálneho nervového systému, pohybového aparátu, ciev a vnútorných orgánov. Pri jeho plnom vyťažení dokážu lekári vyšetriť mesačne asi 500 pacientov.
\"Keďže región je turisticky atraktívny, prístroj sa bude v určitých prípadoch používať aj pri vyšetreniach mozgu, chrbtice alebo vnútorných orgánov zranených návštevníkov Vysokých Tatier alebo blízkeho okolia. Urýchli diagnostiku a umožní čo najskôr nasadiť potrebnú liečbu, \" povedal Vladimír Šolík z dodávateľskej divízie Medicínska technika spoločnosti Siemens s.r.o.
Odborný tím rádiológov bude môcť robiť aj špeciálne vyšetrenia ciev dolných končatín pacientov s cukrovkou alebo artériosklerózou. Výhodou zariadenia je info-komunikačné prepojenie s pracoviskom v ružinovskej nemocnici a s pracoviskom magnetickej rezonancie v Prešove. \"Lekári budú môcť on-line konzultovať komplikované prípady, posielať si obrazové záznamy z vyšetrenia, čo pomôže rýchlejšie určiť správnu diagnózu, \" dodala primárka pracoviska magnetickej rezonancie v Poprade Miroslava Ménová.
 

Vyberte región